Brandskydd

Brandskydd är vårt gemensamma ansvar

Vi har hittills varit befriade från brandskador och tillbud. Några garantier att vi även framöver kommer att vara skyddade från detta har vi dock inte. Därför har vi i styrelsen, som har ett speciellt ansvar för brandskyddet, vidtagit vissa åtgärder. Vi har låtit en säkerhetskonsult se över våra byggnader. Detta har lett fram till att vi i styrelsen har tagit följande beslut:

  • Vår föreningslokal har utrustats med brandvarnare med siren ut på gatan, nödutgångsmarkeringar, instruktioner, brandsläckare och brandfilt.
  • Våra tvättstugor och gemensamma korridorer också utrustats med brandvarnare, brandsläckare, brandfiltar samt nödutgångsmarkeringar.

Skyddet i våra lägenheter är varje boendes eget ansvar. Vi utgår ifrån att varje lägenhet är utrustad med brandvarnare som väcker dig om det skulle börja brinna i din lägenhet. Ha som vana att också regelbundet kontrollera funktionen. Batteriet har begränsad livslängd!

Saknar du brandvarnare?

Vår tekniske förvaltare kan mot en begränsad kostnad installera brandvarnare i din lägenhet om du inte själv fixar detta. Beställning görs hos Ekströms Allservice via felanmälan som därefter kontaktar dig.